Hyvää uutta vuotta! Gott Nytt År!

Kiitokset kasvatinomistajille ja kaikille muille tavalla tai toisella mukana olleille kuluneesta vuodesta ja onnekasta uutta vuotta kaikille!

Vuosi päättyi iloisesti FI KVA-A Wihinokan Donna Hot Stuff (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada MÄAJ-1) käyttövalionarvon vahvistukseen. Donna saavutti ajovalionarvoon vaadittavat tulokset neljällä kokeella 1 v 8 kk ikäisenä, ajoeläiminä peura ja kauris. Paljon onnea ja kiitos Donnan omistajalle ja perheelle, syntymäkotiin Marjolle & co ja kaikille muille asianosaisille!

FI KVA-A Wihinokan Donna Hot Stuff 6 viikon iässä syntymäkodissaan Kuortaneella.

Donna W. Donna Hot Stuff ja Daisy W. Eulalia

Donna

MÄAJ-kokeissa kasvateille kertyi syksyn aikana 13 starttia, joista 8 ykköstulosta ja 2 ajovaliota. Donnan lisäksi myös  Wihinokan Chico (POHJ KVA-A FI&SE&NO KVA-A SE & NO MVA SE JVA Trappbackens Algot - FI KVA-A Wihinokan Amalia) ajoi syksyn aikana käyttövalion arvoon vaadittavat tulokset 2-vuotiaana kolmella kokeella, mutta valionarvon vahvistus jäi vielä ensi vuoteen. Jälkipuolella kasvateille kertyi 9 koestarttia ja 6 ykköstulosta, ja äiti ja tytär W. Amalia ja Sisi W. Cecilia siirtyivät molemmat samana kesänä VOI-luokkaan, Amalia kahdella kokeella ja Cecilia kolmella.  Näyttelyissäkin on vuoden aikana käyty, saaliina wihinokille 1xCACIB, 3xSERT, 3xVSP, 5xVASERT 8xSA 3xERI 6xEH 3xH ja pentuluokassa Elegialle PPEK1 KP ROP RYP-3 ja Ewokille PPEK2 lupaavilla arvosteluilla. LINT-kokeet jäivät suunnitelmista huolimatta ajan puutteen ja metsäreissujen vuoksi tänä vuonna käymättä, ja LINT-kokeissa tuli käytyä vain tuomarina.

Chico W. Chico 3 x MÄAJ-1 ja VARA-SERT

Wihinokan Hippu 2 x SERT LINT AVO1 LINT-3

Helmikuun lopulla syntyneet E-pennut (FI KVA-A Ojajärven Eemil - FI KVA-A Wihinokan Amalia) aloittivat ensimmäisen kautensa lupaavasti. Kaikilla pennuilla on ollut hyviä pitkiä ajoja ja saalistakin on hyvistä ajoista saatu. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt niin maan päällä kuin vähän allakin ja ajettavaksi on kelvannut peuran ja kauriin lisäksi myös jänis, rusakko, kettu ja hirvi. Kaatojen suhteen ensimmäisenä tuuria oli Ewokilla, jonka ajosta saatiin lokakuussa 7,5 kk iässä ensimmäinen peura. Marraskuun ensimmäisellä viikolla, vajaan 9 kk:n iässä myös Pacon (Edwald) ajosta saatiin ensimmäinen peura, Ellun (Elegia) ajosta ensimmäinen jänis ja pikku Daisyn (Eulalia) 6,5 kg kahdesta ajosta ensimmäiset kaksi kaurista samana päivänä. Ajohommien lisäksi pennut ovat näyttäneet taitojaan käytännön jäljestyksessä ja Paco-poika on jo nuorella iällä osoittanut poikkeuksellisen kovaa intoa myös maan alle pienpetojahtiin. Loppuvuodesta tahti metsässä on vain kiihtynyt ja myös Elegialle, joka metsästää harvemman sorkkakannan alueella, saatiin joulukuussa ensimmäinen kauriskaato hyvään 80 min ajoon yhdellä hukalla.

Ylärivi: Daisy W. Eulalia ja Ellu W. Elegia. Alarivi: Ewok W. Ewok ja Daisy W. Eulalia.

Ellu W. Elegia 80 min ajoon ensimmäinen kauris.

Ewokin W. Ewok tunnin hyvään ajoon peuralehmä.

Daisy W. Eulalia ajama ja 3,5 km jäljittämä kolmijalkainen pukki.

Pacon W. Edwald monista peurakaadoista yksi.

Mukavasti on mennyt myös vanhemmilla wihinokilla. Kotinurkilla on haettu paljon tyhjää ja löydetty kauriin raatoja ilvesten jäljiltä, mutta kuultu myös hienoja ajoja. C-pennuista Vikin W. Charlie Brown hyvin kulkeneet sorkka-ajot palkittiin vuoden lopussa kauriskaadolla tunnin hyvään ajoon. Viki jäljesti syksyn aikana onnistuneesti myös ensimmäisen haavakkohirvensä. Chicolle W. Chico riittää peura-alueella töitä ja Chicosta onkin kehittynyt varma ja laajahakuinen ajuri,joka jaksaa peuran ja kauriin perässä pitkät päivät ja saalista on tullut sekä yhden miehen taktiikalla että porukkajahdeissa  Syksyn aikana Chicolla on ollut myös hyviä pitkiä jänisajoja, ja ajossa on ollut myös villisika ja edelleen myös hirvet. Myös Rokan W. Caspar sorkka-ajot ovat kulkeneet hienosti, ja sorkka-ajurina kunnostautunut Sisi W. Cecilia on laajentanut toisena syksynään repertuaariaan myös jänikseen, kettuun ja vähän hirveenkin, mutta kaurisajot kulkivat edelleen parhaiten Sisin ajellessa syksyn aikana kauriita melkein syliin. D-pennuilla ajot ovat kulkeneet myös hienosti ja pentueen peura- ja kauriskaatojen lisäksi Donnan W. Donna Hot Stuff ajosta saatiin peurajahdissa yllättäen hirvi ja Dixonin W. Danneman ajosta jänis. Myyn W. Dirlandaa syksy on ollut hieno, ja hyvistä pitkistä ajoista on saatu saalista. Markan W. Dooris ajot on syksyn aikana kehittyneet lupaavasti ja ajossa on ollut kauriin ja peuran lisäksi myös kettu ja rusakko. B-pennuista Mini W. Beata on pentuloman jälkeen kuntoutunut hyvin ja ajot kulkeneet peurajahdissa myös jäniksellä, jota Mini ajaa mielellään. Bombin W. Bombi Bitt sorkka-ajot sujuvat mallikkaasti, samoin Sohvin W. Bertha, jolla on ollut hyviä parin tunnin ajoja sorkalla harvemman sorkkakannan alueella ja jänisajotkin kulkevat hienosti. Kokeneet A-pennut jatkoivat varmaan tapaansa. Omista koirista W-pentueen Viivi W. Wiwi 9,5 v.pääsi syksyn aikana mieleisiin jäljestystehtäviin ja tietysti ajohommiin. Omatoimiset luolareissut jäivät tällä kertaa sorkka-ajuri Amalialle 6 v., joka syksyn aikana ajeli hienosti myös jänistä. Cami-mummon FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla 12,5 v. ajot venyivät edelleen tuttuun tapaan pitkiksi ja mummoa piti jälleen pyydystää hämärissä kiinni. Useimmiten ajossa oli Camin suosikkiajoeläin jänis tai rusakko, tänä syksynä usein myös kettu. Myös pystykorva Hillevi 11,5 v. jaksoi vielä hyvin menossa mukana, vaikka välillä myyräjahti veikin voiton muilta hommilta.

VIKI W. Charlie Brown

DONNA W. Donna Hot Stuff

MYY W. Dirlandaa

Myy W. Dirlandaa

PENNI W. Armaada ja MARKKA W: Dooris

MINI W. Beata

AURA W. Aurora

VIKI W. Charlie Brown ja ensimmäinen haavakon jäljestys

Seniorikaarti Viivi W. Wiwi 9,5 v., Cami Ö. Camilla 12,5 v. ja Hillevi 11,5 v.

Pystykorvakasvatitkin ovat olleet ahkerina metsässä ja mukavasti on mennyt, tapahtumia on riittänyt niin lintujen kuin pienpetojen ja osalla hirvienkin kanssa. Joulun lapset Hippu, Abigail, Hilla ja Messi eli  W. Hippu, Hippa, Hilla ja Hessu (Pikku-Lissun Ruska - Hillevi) täyttivät  25.12. 4 vuotta. Hipun lintuhaukut sujuivat syksyn aikana hienosti ja näyttelyissäkin  meni mukavasti, nyt toiveissa on pentuja helmikuussa Kaunisjärven Brunon kanssa. Sisko Hilla sai keväällä 3 urospentua Rantakallion Otson kanssa. Abigail (W. Hilla) on Etelä-Suomessa kunnostautunut hirvi- ja pienpetojahdissa, mutta teeriäkin on haukuttu silloin kun niitä löytyy. Messi (Hessu) vaikuttaa Lapissa hyvillä lintumailla ja on kehittynyt hyväksi ja laajahakuiseksi lintukoiraksi. Hirvikin Messiä kiinnostaisi, mutta siihen ei Messiä ole kannustettu. Luonteeltaan Messi on varma ja itsenäinen ja kotona lasten luotettava leikkikaveri. Ensimmäisen pentueen (FI KVA FI MVA Leppäselän Remu - HIllevi) Kessulle W. Jysky odotellaan mahdollisesti myös jälkikasvua ensi vuoden puolella, emänä Sirri.

13.12.2019 Amalialle ja Diegolle MÄAJ-1. W. Amalia (POHJ KVA-A FIN& NO& SE & MVA FI &SE & NO KVA-A Nordanbergets Cluring - FI KVA FI MVA Öllmans Camilla) pääsi toteuttamaan itseään ajokokeeseen riistarikkaisiin maastoihin 3 vuoden tauon jälkeen, kun tytär Sisi aloitti juuri ennen suunniteltua koetta juoksun. Päivän tulos kahdella peura-ajolla (80+33min) MÄAJ-1 67,17 p. Haasteita riitti ja paukutkin loppui toisessa erässä vähän kesken, mutta ykköstavoite kuitenkin saavutettiin ja seuraavana päivänä jahdissa Amalia jaksoi taas painaa hienosti peuran perässä. Samana päivänä Etelä-Pohjanmaalla Onni W. Diego (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada) osallistui ensimmäiseen kokeeseensa koko kauden kokeessa ja sai ykköstuloksen MÄAJ-1 65 p. yhdellä jokeen päättyneellä 70 min peura-ajolla, toiseen erään ei ajettavaa valitettavasti löytynyt. Paljon onnea tuloksesta Onni & co!

W. Amalia MÄAJ-1 67,17 p.

Onni W. Diego MÄAJ-1 65 p.

11.12.2019 Toiveissa suomenpystykorvan pentuja. Toiveissa suomenpystykorvanpentuja yhdistelmästä Kaunisjärven Bruno (H, LINT AVO1, LINT-2) - Wihinokan Hippu (2xSERT, LINT AVO1, LINT-3). Molemmilla vanhemmilla silmät ok ja polvet 0/0. Yhdistelmän epi-luku 0,25 ja sukusiitosaste 0,27 % 7 sukupolvella laskettuna. Yhdistelmä täyttää SPJ:n jalostuskriteerit. Lisätietoa tulossa Pentuja-sivulle.

6.12.2019 Hyvää itsenäisyyspäivää. Itsenäisyyspäivää oli tarkoitus viettää kansalliskoiran kanssa linnunhaukkukokeessa, mutta sunnitelmat muuttuivat Hipun aloitettua juoksun ja laji vaihtui mäyräkoirien ajokokeeseen. Itsenäisyyspäivän aattona CHICO W. Chico 2 v. ajeli koko kauden kokeessa täydet erät peuraa ja lisäksi vielä muutaman tunnin villisikaa. Tuloksesta enemmän, kun se on vahvistettu.
30.11.2019 Syksyn kuulumisia. Syksy on vietetty perinteiseen tapaan tiiviisti metsässä. Mäyräkoirat ovat ajelleet kaurista, peuraa, jänistä ja kettua ja vähän hirveäkin ja eksyneet myös maan alle supin ja mäyrän perässä. Pystykorva Hippu on päässyt syksyn aikana pohjoisen lintumaille sekä Ruotsin että Suomen puolella, Ruotsissa mukana oli myös siskopuoli W. Taika ja muutama muu kaveri. Tänä syksynä lintuja löytyi hyvin myös ihan kotinurkilta, mutta kokeisiin ei ikävä kyllä olla tänä syksynä Hipun kanssa vielä ehditty. Marraskuussa Hippu W. Hippu ja Sisi W. Cecilia kävivät virallisissa terveystarkastuksissa ja kaikki oli kunnossa. Hipulla silmät ok ja polvet 0/0. Myös Sisillä silmät ok, mutta oikeassa silmästä löytyi kaksi ylimääräistä harmitonta ripseä, joista diagnoosi lievä distichiasis.

Hippu lintuhaukulla

Amalia tunnin peura-ajon ja parin tunnin mäyräepisodin jälkeen

Kaurisjahdissa Sisin ajosta kettu

Viivin jäljittämä hirvi

Syksyn aikana on reissattu paljon ja omien koirien kanssa kokeisiin on toistaiseksi ehditty vain Sisin W. Cecilia kanssa, joka syksyn aikana on innostunut ajamaan kauriin ja peuran lisäksi myös jänistä, kettua ja hirveä. Alkukausi on kuitenkin ollut rikkonainen ja huono tuurikin on vaivannut. PM-kokeessa 21.9. Hollolassa Sisi ajeli ensimmäisessä erässä lyhyen pätkän jänistä, ja toisessa erässä  tuli ohjaajana  tehtyä hätiköity päätös luopua koiran ollessa hirven jäljillä pikitien laidassa. Tulos MÄAJ-, vaikka tällä kertaa nollallakin olisi avautunut jatkopaikka lohkoon. Pääasia kuitenkin, että koira oli kunnossa. PM-kokeen jälkeen paranneltiin anturahaavaa Sisin päästyä karkaamaan kahdesta aidasta läpi yöhön ajamaan, mutta onneksi haava parani odotettua nopeammin ja sairausloman jälkeen kaurisajot alkoivat taas kulkea tuttuun tapaan. Ahvenanmaan koe marraskuussa meni kuitenkin vetisessä maastossa uimakouluksi ja opittiin, että koira ui kauriiden perässä, mutta ei loputtomiin. Päivän tulos MÄAJ-3 49,33 p. Marraskuun lopussa Janakkalan kokeessa opittiin uutta jäätyvistä ajovarusteista haastaviksi käyneissä keliolosuhteissa, kun kaatosade vaihtui yön aikana lumipyryksi ja pakkaseksi ja koira alkoi heti alkuun kylmettyä ja kangistua jäätyneissä varusteissaan. Tulos MÄAJ-. Vakavammat paikat oli kuitenkin samana päivänä jahdissa kahdella velipojalla, kun pikkuinen Rokka W. Caspar joutui alilämmön ja shokin takia metsästä suoraan eläinlääkärin hoitoon ja Viki W. Charlie Brown oli jäädä kesken jahdin ojaan. Loppu hyvin kaikki hyvin!

Ahvenanmaan reissulla tavattiin myös sukulaisia.

CHICO W. Chico, joka on kehittynyt varmaksi ja laajahakuiseksi ajuriksi, ajoi toisessa kokeessaan Kustavissa 29.9.  toisen ykköstuloksensa. Tulos kahden kohtuuttoman häiriön jälkeen MÄAJ-1 76,33 p. (kauris/peura). Paljon onnea ja kiitos omistajille!


DONNA W. Donna Hot Stuff (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada) ajoi 16.10. toisen ykköstuloksensa MÄAJ-1 67,33 p. (kauris/peura), vaikka edelliset jahdit painoivatkin vielä tassuissa. Porin kokeessa 26.10. Donnalle MÄAJ-1 79,67 p. (kauris/kauris), joten Donna ajoi FI KVA-A -arvoon vaadittavat tulokset reilussa kuukaudessa neljällä kokeella, joista vain ensimmäisessä Donna jäi hakupisteille. Paljon onnea ja kiitos omistajalle ja kaikille muillekin asianosaisille!

DONNA W. Donna Hot Stuff

Minin ja Taiston pennut Adalia's Aapo, Auvo, Aini ja Aune (FI KVA-A FI JVA Saunanevan Akira - Wihinokan Beata) muuttivat omiin metsästäviin koteihinsa. Pennuista Aune jäi Minin kaveriksi kotiin Lohjan peuramaille.

Ylärivissä Adalia's Aune ja Aini, alarivissä Auvo ja Aapo.

16.9.2019 MÄAJ-1-tulokset C- ja D-pentueeseen. Viikonloppuna peuraa ajelivat ykkösen arvoisesti C-pennuista CHICO Wihinokan Chico Loimaalla ja Kuortaneen D-pennuista DONNA Wihinokan Donna Hot Stuff Sastamalassa. Chicon tulos MÄAJ-1 70,17 p. ja Donnan tulos MÄAJ-1 76,50 p. Pientä epäonnea oli molemmilla matkassa ja Chicon toisesta ajosta jäi osa kuulematta, mutta hienosti meni joka tapauksessa. Onnittelut ja kiitokset omistajille ja kaikille asianosaisille!

27.8.2019 Minin ja Taiston neljä kk mäyräkoiran pentua syntyivät. Minin ja Taiston (FI KVA-A FI JVA Saunanevan Akira - Wihinokan Beata) neljä pentua, 2 urosta ja 2 narttua, syntyivät tiistaina 27.8. Lohjalla. Pennut ovat Camin (FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla) ensimmäiset lapsenlapsenlapset ja Vennin (Wihinokan Weninna) ensimmäiset lapsenlapset. Hyväluonteiset ja terveet vanhemmat ovat aktiivisessa ajometsästyskäytössä ja ajavat sorkan lisäksi myös jänistä ja kettua. Molemmilla näyttelystä EH, isä jalostustarkastettu hyväksytysti ja emällä niukka, helppohoitoinen karvanlaatu. Pentuja voi tiedustella numerosta 041 5134141 Lisbeth Marttala-Takari (jätä viesti, jos numero ei vastaa). Pentueesta voi kysyä myös 040 5616817 Ulla/ Wihinokan kennel.

24.8.2019 Kesän kuulumisia. Kesällä on lomailtu ja uitu, mutta myös vähän treenattu jäljestystä ja käyty muutamassa näyttelyssä ja jälkikokeessa.

Amalia iltauinnilla.

Viivi jälkitreeneissä.

Sisi veneilemässä

Jälkitreeniä

Helmikuussa syntyneet E-pennut ovat kehittyneet hienostit ja osoittaneet jo lupaavia merkkejä metsässä. Näyttelyynkin on ehtinyt jo pienestä pitäen Wihinokan Elegia, joka osallistui tasan 5 kk:n iässä Anjalan pentunäyttelyyn ja oli hienosti KP1 ROP RYP3, ja Wihinokan Ewok, joka myös 5 kk:n iässä Hausjärven pentunäyttelyssä hienolla arvostelulla PEK2.

Wihinokan Elegia KP1 ROP RYP3

Wihinokan Ewok

DAISY Wihinokan Eulalia

DONNA Wihinokan Donna Hot Stuff ja DAISY Wihinokan Eulalia

CHICO Wihinokan Chico ja PACO Wihinokan Edwald

PACO Wihinokan Edwald

SISI Wihinokan Cecilia aloitti näyttelyuransa toukokuussa Ahvenanmaalta, jossa tulos hienolla arvostelulla JUN ERI. Kahdesta muusta tulos KÄY EH1 ja KÄY EH3, esiintyminen ei oikein sujunut eikä kampauskaan ollut kohdillaan..Sisin veli Chico avasi näyttelyuran hienosti Turussa tuloksella ERI1 SA PU2 VASERT, mutta toisessa näyttelyssä kehässä ravaaminen ei mennyt putkeen ja tulos siksi AVO H.  Suomenpystykorva Hipun kanssa on kesän aikana metsästetty sertejä, mutta jääty karvan mitalla kakkoseksi. Tuloksena Sulkavalta KÄY ERI1 SA PN2 VARASERT ja Mikkelistä KÄY ERI2 SA PN2 VARASERT. Vihdoin Luumäellä Hipulle KÄY ERI1 SA PN1 SERT VSP. Enää yhtä sertiä puuttuisi Hipun muotovalion arvosta.

Kuortaneen kasvatit D-pennut (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada) ovat myös aloittaneet näyttelyissä ja MARKKA Wihinokan Dooris on saavuttanut hienosti jo kaksi sertiä ja yhden CACIBin ja ollut kahdesti myös VSP. Myös ONNI Wihinokan Diego on saanut näyttelyistä EH:n ja DONNA Wihinokan Donna Hot Stuff myöskin EH:n.

Vanhemmista kasvateista ARTTU Wihinokan Artturi (POHJ KVA-A FNordanbergets Cluring - FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla) on tänä kesänä käynyt ensimmäisessä näyttelyssään hienolla tuloksella AVO ERI1 SA. Valitettavasti toinen suunniteltu näyttely peruuntui, mutta toivottavasti Arttukin nähdään vielä näyttelyissä ja kokeissa.

SISI Wihinokan Cecilia ERI Lemland 26.5.

Wihinokan Hippu Luumäki 4.8. KÄY ERI1 SA PN1 SERT ja VSP

Wihinokan Dooris PN1 SERT CACIB VSP

Wihinokan Dooris PN1 SERT VSP

Wihinokan Artturi AVO ERI1 SA

Wihinokan Donna Hot Stuff NUO EH3

MARKKA Wihinokan Dooris

ONNI Wihinokan Diego

Marraskuun lopussa 2 vuotta täyttävä SISI (Wihinokan Cecilia) osallistui kesän aikana kolmeen MEJÄ-kokeeseen ja siirtyi voittajaluokkaan. Koeura alkoi haastavissa olosuhteissa tuloksella AVO3 21 p. ja samalla Sisi pääsi myös karhun jäljen makuun - se kiinnosti kovasti. Kesäkuussa Sisi jäljesti ensin ykköstuloksen AVO1 46 p. ja sitten AVO1 47 p. siirtyen samalla voittajaluokkaan. Myös Sisin emä FI KVA-A Wihinokan Amalia osallistui toukokuun alussa elämänsä toiseen MEJÄ-kokeeseen tyttärensä varakoirana ja sai toisen AVO1 -tuloksen pistein 45 p. siirtyen myös voittajaluokkaan. Erikoista oli, että tämä jäljestys tapahtui lumikelillä ja ykköstulosten välillä oli aikaa vierähtänyt 5 vuotta. Niin sekä äiti että tytär siirtyivät voittajaluokkaan samana kesänä. Voittajaluokan startit jäivät kummaltakin kuitenkin vielä kokematta, vaikka jäljestyskunto tänä kesänä olikin kohdillaan..

Wihinokan Amalia 5.5. AVO1 45 p. > VOI-luokkaan

Wihinokan Cecilia 30.6. AVO1 47 p. > VOI-luokkaan

Wihinokan Cecilia 13.6. AVO1 46 p.

Jälkikokeisiin osallistui ensimmäistä kertaa myös MIINA Wihinokan Wictoria tuloksella AVO2 31 p. Miinan jäljellä oli kuultu myös ajohaukkua, joten paremmalla tuurilla tulos olisi epäilemättä ollut vieläkin kirkkaampi, mutta hieno suoritus ensikertalaisilta joka tapauksessa. Myös DONNA Wihinokan Donna Hot Stuff kävi ensimmäistä kertaa MEJÄ-kokeessa, mutta valitettavasti riistanhajut sotkivat tällä kertaa Donnan kokeen. Donna kuitenkin osaa jäljestää, joten tuloksia on varmasti jatkossa odotettavissa. MINI Wihinokan Beata saavutti Suomesta ensimmäisen MEJÄ VOI1-tuloksen pistein 40 p. Mini kävi myös Ruotsissa jälkikokeessa jäljestäen hienosti ykköstuloksen.

MIINA Wihinokan Wictoria AVO2 31 p.

MINI Wihinokan Beata MEJÄ VOI1 40 p. ja 1 ÖKL viltspår

Mini lumikelin MEJÄ-kokeessa.

27.4.2019 Amalian ja Maurin E-pennut maailmalle. Reippaat ja rohkeat E-pennut ovat muuttaneet omiin metsästäviin koteihinsa. Edwald ja Ewok ja Eulalia muuttivat Pirkanmaalle ja Elegia jäi kotinurkille Etelä-Karjalaan.

Wihinokan Ewok ja Edwald

Wihinokan Eulalia ja Elegia

12.4.2019

Wihinokan Edwald, Wihinokan Eulalia, Wihinokan Elegia ja Wihinokan Ewok.

17.3.2019 Viivi ja Sisi palkittiin. Mäyräkoirakerhot ovat muistaneet Viiviä ja Sisiä vuoden 2018 saavutuksista. VIIVI FI JVA Wihinokan Wiwi palkittiin KMK ry:n vuoden 2018 Parhaana metsästyskoirana ja Parhaana MEJÄ-nenänä ja SISI Wihinokan Cecilia Parhaana Ajavana koirana. Myös Ålands Taxklubb muisti Viiviä valiomaljalla FI JVA:n tittelistä ja Sisiä kultamitalilla kaurisykkösestä.

VIIVI Wihinokan Wiwi FI JVA, KMK ry:n Paras metsästyskoira ja Paras MEJÄ-nenä ja ÅTK:n valiomalja

SISI Wihinokan Cecilia KMK ry:n Paras Ajava koira ja ÅTK:n kultamitali MÄAJ-1 kauriilla 2018

27.2.2019 KK mäyräkoiran pennut syntyivät. Amalian ja Maurin (FI KVA-A Ojajärven Eemil - FI KVA-A Wihinokan Amalia) neljä pentua, 2 urosta ja 2 narttua, syntyivät keskiviikkona 27.2. Kaikki voivat hyvin.

19.2.2019 D-pennut 1 v. Paljon onnea Kuortaneen D-pennut (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada) 1 v.!
31.1.2019 Pentuja odotettavissa. Amalian ja Maurin treffit joulukuun lopulla näyttävät tuottaneen tulosta ja jos kaikki menee jatkossakin hyvin, kk mäyräkoiran pentuja odotellaan maailmaan helmi-maaliskuun vaihteessa. Suomenpystykorva Hipun juoksut ja pentusuunnitelmat näyttävät siirtyvän myöhemmäksi, juoksuja odotellaan näillä näkymin loppukeväästä. Lisätietoja Pentuja-sivulla.