Yhteystiedot

Wihinokan kennel

Ulla Kuukka, Lappeenranta
040 5616817
u.kuukka@gmail.com

Uusimmat kuvat

dsc_87322
dsc_87252
dsc_87232
dsc_87192
dsc_87082
dsc_87022
dsc_87032
dsc_82122

Pentuja

KK mäyräkoirapentue suunnitteilla 2019, emänä FI KVA-A Wihinokan Amalia

Suomenpystykorvanpentue suunnitteilla 2019?, emänä Wihinokan Hippu SERT, LINT AVO1

KK mäyräkoiranpennut 2 u + 2 n s. 27.2.2019 (PENNUT ALUSTAVASTI VARATTU)

FI KVA-A Ojajärven Eemil FI37483/16

(MÄAJ-1: 3xpeura, 2 x KP, H)


i.i. FI KVA-A Falkmarkens Lufsen (EH)


i.e. FI KVA-A Ojajärven Beppi (EH, MEJÄ VOI1x2) • 2½-vuotias ajovalio, syntynyt 31.5.2016
 • Suomen ajovalio, saavutettu 1 v 7 kk iässä
 • Terve, silmät ok, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
 • Näyttelystä H, hyvä karkea karva, ok purenta
 • Metsästyskäytössä, käytetään kauriin ja peuran ajossa, mutta myös muu riista kiinnostaa ja kelpaa ajettavaksi
 • Ystävällinen, avoin ja tasapainoinen luonne
 • Kaksi aiempaa pentuetta 2018, joiden jälkeläiset vielä nuoria
FI KVA-A Wihinokan Amalia FI53021/13

(MÄAJ-1: 2xkauris, 1xpeura/rusakko, MEJÄ AVO1, ERI)

e.i. POHJ KVA-A FI KVA-A NO KVA-A FI MVA SE MVA Nordanbergets Cluring (Tähtiajuri 2014, MÄAJ-1: kauris, jänis, kettu, hyväksytty jälkitaipumuskoe)

e.e. FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla (MÄAJ-1: 3xjänis, 1xKP, 1xlumi, MEJÄ AVO1, SML ry:n käyttöjalostuspalkinto: pronssinen 2016, hopeinen 2017)

 • 5-vuotias ajovalio, syntynyt 7.10.2013
 • Suomen ajovalio, saavutettu 3-vuotispäivänä 7.10.2016
 • Terve, silmät ok, ei perinnöllisiä silmäsairauksia
 • Näyttelystä ERI, hyvä karkea karva, ok purenta
 • Metsästyskäytössä, parhaimmillaan peuran ja kauriin ajossa, mutta ajaa myös jänistä, kettua ja hirveä, intoa ja kovuutta myös pienpedoille
 • Ystävällinen, avoin ja tasapainoinen luonne
 • Yksi aiempi pentue s. 29.11.2017, jonka jälkeläiset osoittautuneet mukavaluonteisiksi ja ominaisuuksiltaan lupaaviksi sorkka-ajureiksi, yhdellä myös MÄAJ-1 tulos kauriilla

MAURI FI KVA-A Ojajärven Eemil

AMELI FI KVA-A Wihinokan Amalia

Yhdistelmän takana on vahvat pohjoismaiset ajavat suvut. Sukutaulussa 4 sukupolvella laskettuna:

 • sukusiitosaste 0% (8 sukupolvella laskettuna 2,45 %)
 • 1. palkinto ajokokeesta 29/30 koiralla, joista ajovalioita 26/30, Pohjoismaiden ajovalioita 4/30 ja 1/30 kansainvälinen käyttövalio
 • muotovalioita 14/30 koiraa
 • jälkivalioita 3/30 koiraa, jälkituloksia useammalla koiralla

Ensimmäiset yhteiset sukulaiset 5 sukupolvella laskettuna ovat kaksi korkean iän saavuttanutta ruotsalaista ajo- ja muotovaliota, joilla on myös kultainen käyttöjalostuspalkinto: POHJ KVA-A SE MVA Vildmannens Trapper ja KANS KVA C.I.B. NORD CH FIN KVA-A FIN MVA SE MVA DK MVA LU MVA NO MVA SE KVA-A NO KVA-A LUX CH NOV-95 EUV-96 KBHV-96 PMV-96 Stubbkärrs Qotten.  Molempien silmät on pitkän elämän aikana tarkastettu terveiksi useita kertoja, ja Trapper on saavuttanut Pohjoismaiden ajovalion arvon 11-vuotiaana. Sukutaulusta löytyy myös monia muita pitkäikäisiä koiria, mm. Amalian isä POHJ KVA-A FI KVA-A SE KVA-A NO KVA-A FI MVA SE MVA Nordanbergets Cluring, joka on saavuttanut Pohjoismaiden ajovalion arvoon vaadittavat tulokset 11-vuotiaana ja Tähtiajurin arvon 12-vuotiaana. Emälinjassa on 7 sukupolvea käyttöjalostuspalkinnoilla palkittuja ajo- ja muotovalioita, joista Amalian emä Cami, Ruotsin tuonti FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla on saavuttanut ajovalion arvon pelkillä jänistuloksilla, joista yksi lumella ja yksi KP:lla. Jäniksen lisäksi Cami ajaa kaurista, peuraa, hirveä ja kettua, ja onpa ajoeläimenä ollut myös ilves ja ahmakin. Cami on osallistunut kerran MÄAJ SM-kokeeseen, kuten myös Maurin isä FI KVA-A Falkmarkens Lufsen, jonka jälkeläinen voitti MÄAJ SM-kokeen 2018 jänisajolla, ja Maurin emänemä Ruotsin tuonti FI KVA-A FI JVA Ovansjöskallets Peggy. Monelta sukutaulun koiralta löytyy myös jälkituloksia ja muutamalla sukutaulun ruotsalaisella ajovaliolla on myös luolatulos. Maurin emä FI KVA-A Ojajärven Beppi on ajovalio ja yhtä ykköstä vaille Suomen jälkivalio ja emänemä Suomen ajo- ja jälkivalio, samoin kuin isänisä SE MVA NO KVA-A SE KVA-A SE JVA Skogsletta's ZD Svinto, jonka isä SE MVA SE KVA-A NO KVA-A SE JVA Hissmovallens Zecar on myös kultaisen käyttöjalostuspalkinnon saavuttanut ajo- ja jälkivalio.

Molemmat vanhemmat ovat ajometsästyskäytössä ja perusterveitä ja hyväluonteisia kotikoiria. Ajavina koirina molemmat ovat metsästysintoisia, varhaiskypsiä ja sitkeitä ja haku on itsenäistä, ääni kuuluvaa ja kertovaa. Molemmat toimivat myös käytännön jäljestyksessä  ja kiinnostusta löytyy kaikelle riistalle. Kuuden pennun pentueesta tuleva Mauri on varhaiskypsä kolmen kokeen ajovalio ja ajanut ensimmäiset ajonsa ja saanut ensimmäiset kaatonsa vain muutaman kuukauden ikäisenä. Ajovalion arvon Mauri saavutti alle 2-vuotiaana. Mauria käytetään kauriin ja peuran ajossa, mutta jänis, kettu ja villisikakin ajettavaksi kelpaisi. Maurilla on kaksi aiempaa vuonna 2018 syntynyttä pentuetta, joiden jälkeläiset ovat vielä nuoria. Amalia tulee seitsemän pennun A-pentueesta, jolle on ollut leimallista itsenäinen haku ja suhteellisen tiukka äänenanto. Amalia on aloittanut ajonsa 5 kk:n iässä jäniksellä ja mieltynyt sittemmin sorkka-ajoon. Niukemman sorkkakannan alueella metsästävä Amalia ajaa mielellään myös jänistä, kettua ja hirveä ja tilaisuuden tullen painuu maan alle supin ja mäyrän perässä, jos muuta ei löydy. Amalian ensimmäinen pentue POHJ KVA-A FI KVA-A SE MVA NO MVA SE KVA-A NO KVA-A SE JVA Trappbackens Algotin kanssa on osoittautunut erittäin lupaavaksi, ja yhdellä jälkeläisellä on ensimmäiseltä kaudelta myös ykköstulos ajokokeesta.

Yhdistelmästä odotetaan metsästysintoisia, sitkeitä ja kestäviä metsästyskoiria, joilla on hyvät käyttöominaisuudet, hyvä luonne ja helppohoitoinen oikea karvan laatu. Jos kaikki sujuu hyvin, pennut syntyvät helmi-maaliskuun vaihteessa ja ovat valmiita muuttamaan omaan metsästävään kotiin huhtikuussa (n. vko 17). Tiedustelut: 040 5616817 u. kuukka @ gmail.com (poista välit).