Uutiset 2018

Hyvää uutta vuotta! Gott nytt år!

Kiitokset kuluneesta vuodesta kasvatinomistajille ja kaikille muille tavalla tai toisella mukana olleille ja onnekasta uutta vuotta kaikille!

Vuosi 2018 oli mielenkiintoinen ja poikkeuksellinenkin, kun metsästysmäyräkoiran uransa aloittivat Wihinokan A-pentujen jälkeläiset kolmesta eri pentueesta: marraskuussa 2017 syntyneet Algotin ja Amalian neljä C-pentua (POHJ KVA-A FI KVA-A SE MVA NO MVA SE KVA-A NO KVA-A SE JVA Trappbackens Algot - FI KVA-A Wihinokan Amalia), tammikuussa 2018 Hattukallion kenneliin syntyneet Paven ja Auran seitsemän pentua (FI KVA-A Bargos Pavarotti - Wihinokan Aurora) ja helmikuussa 2018 Kuortaneella Rantasen perheessä syntyneet ja Wihinokan kennelnimelle rekisteröidyt Sisukkaan ja Pennin kahdeksan D-pentua (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada). Serkuksista on kasvanut mukavaluonteisia ja metsästysintoisia mäyräkoiria, joiden ensimmäinen kausi on sujunut lupaavissa merkeissä. Hyviä ajoja on saatu ja hyvistä ajoista myös kaatoja. Ajettavana on pääasiassa ollut kauris ja peura, mutta myös jänis, rusakko, kettu ja hirvi on ajettavaksi kelvannut. Osa on myös päässyt näyttämään taitojaan haavakon jäljestyksessä ja osa on ehtinyt myös näyttelyihin mukavin arvosteluin.

Omista C-pennuista kotiin jäi ainoa narttupentu SISI Wihinokan Cecilia, jonka alkusyksyn ajoharjoituksia leimasi laajalle ulottunut itsenäinen haku, kiinnostus kauriiseen ja peuraan ja varsin tiukassa ollut, mutta kuuluva, ääni. Syksyn mittaan Sisin ääni ja ajot kehittyivät niin, että joulukuussa saatiin kahdella kaurisajolla jo kokeessa ykköstulos, MÄAJ-1 73,83 p. Samanlaisia merkkejä ovat esittäneet myös velipojat, joista CHICOLLA W. Chico ja VIKILLÄ W. Charlie Brown saalistilastot kasvoivat jo heti syyskuusta alkaen ja syksyn mittaan tahti vain kiihtyi. Peuramailla metsästävä Chico on ilahduttanut laajalla ja itsenäisellä haulla ja sitkeydellä ajossa, ja saalista on tullut myös tiukalla yhden miehen passituksella. Intoa, sitkeyttä ja itsenäisyyttä riittää myös Vikillä, joka on ensimmäisenä syksynä kehittynyt taitavaksi ja luotettavaksi sorkka-ajuriksi, vaikka metsästääkin alueella, jossa kauriita ja peuroja on vähemmän. Myös velipojista pienin ja pippurisin, ROKKA W. Caspar on osoittautunut sitkeäksi ja innokkaaksi ajuriksi ja hyviä ajoja kauriilla ja peuralla on saatu pitkin syksyä.

Hyvin on mennyt myös nuoremmilla serkuilla, ja Kuortaneen D-pennuista ensimmäisenä saalistilaston avasivat hyvistä ajoista peuramailla metsästävä MYY W. Dirlandaa ja PÖTKÖ W. Darth Vader. Myös ONNILLA W. Diego ja DONNALLA W. Donna Hot Stuff on ollut hienoja pitkiä ajoja jo varhain ja saalista on tullut. Hyviä ajoja ja useampia kaatoja ovat saaneet myös molemmat Lunat, LUNA W. Daalia ja LUNA W. Diana. Myös DIXON W. Danneman on kehittynyt hyvin, riista kiinnostaa ja ajojakin on tullut. Penni-emon & co metsästyskaveriksi jäänyt MARKKA W. Dooris on ajanut innolla peuraa ja kaurista ja käynyt myös näyttelyssä pentuluokassa hienolla arvostelulla ja KP:lla. 

Myös aiemmista mäyräkoirapentueista on kuulunut mukavia uutisia ja mm. nuorten serkusten emät A-pentueesta ovat saaneet hyviä ajoja ja saalista on tullut. Syksyllä 3 v. täyttäneistä B-pennuista SOHVI W. Bertha on ajanut syksyn aikana hienoja sorkka-ajoja omilla metsästysmaillaan, jossa peuroja ja kauriita on vähemmän. Sisko MINI W. Beata on ollut peuran perässä ja innostunut syksyn aikana myös jäniksen ajosta. Mini osallistui myös vuoden aikana MEJÄ-kokeisiin ja raivasi hienosti tien voittajaluokkaan minimikoekäynnein, tuloksena AVO1 49 p. ja KMK ry:n AVO-luokan mestaruus ja AVO1 41 p. VOI-luokan debyytti kovassa helteessä ei tuottanut tulosta, mutta taitava jäljestäjä Mini on ja tuloksiakin varmasti jatkossa taas tulee. Myös suomenpystykorvat ovat olleet metsässä ahkerina. KESSU Wihinokan Jysky osallistui elokuussa myös Koppelohaukkuihin. Tuuria olisi tarvittu taas vähän enemmän, mutta sijoitus kuitenkin hienosti 9/22 tuloksella LINT0 37 p. ABIGAIL Wihinokan Hippa kävi näyttelyssä ERI:n ja EH:n arvoisesti ja kunnostautui teeri- ja hirvihaukuissa ja pienpetojahdissa.

Amalian ja Algotin C-pennut (POHJ KVA-A FI KVA-A SE MVA NO MVA SE KVA-A NO KVA-A SE JVA Trappbackens Algot - FI KVA-A Wihinokan Amalia). Ylärivi: Sisi (W. Cecilia) ja ensimmäinen kauris, Viki (W. Charlie Brown) ja komea peurapukki ja Chico (W. Chico) ja ensimmäinen peura. Keskirivi: Rokka (W. Caspar), Viki ja Chico. Alarivi: Sisi, Ameli & nelikko, Rokka ja Sisi.

Kuortaneen serkut eli Pennin ja Sisukkaan D-pentue (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada MÄAJ-1). Ylärivi: Luna (W. Daalia), Myy (W. Dirlandaa), Luna (W. Diana). Keskirivi: Onni (W. Diego), Donna (W. Donna Hot Stuff) ja Markka (W. Dooris). Alarivi: Pötkö (W. Darth Vader, Dixon (W. Danneman) ja Penni & vastasyntynyt kahdeksikko 19.2.2018.

AURA Wihinokan Aurora ja Hattukallion kennelin Auran ja Paven pentujen (FI KVA-A Bargos Pavarotti - Wihinokan Aurora MÄAJ-2) ensimmäisiä, ylärivissä Lyyli, Paavo ja Eppu.

Nuoren Sisin lisäksi omista koirista myös vanhemmilla mäyräkoirilla ja suomenpystykorvilla riitti tapahtumia sekä maan päällä että alla. Vanha kaarti,11-vuotias mäyräkoira CAMI FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla  ja suomenpystykorva HILLE Hillevi 10 v., näyttivät tänäkin vuonna metsässä esimerkkiä nuoremmilleen eikä ikä vielä metsässä painanut. Keväällä Camille myönnettiin jälkeläisten saavutusten perusteella Suomen Mäyräkoiraliiton hopeinen käyttöjalostuspalkinto, kiitokset kasvateille aktiivisuudesta! 

8-vuotiaan VIIVIN Wihinokan Wiwi MEJÄ-taival jatkui vuonna 2018. Kokeissa oli sekä tuuria että vastoinkäymisiä, mutta vaikeuksista huolimatta Viivi saavutti kesän aikana parhaimman MEJÄ-tuloksensa, jälkivalion tittelin ja raivasi tiensä myös PM MEJÄ-kokeeseen, jossa Viivi oli hienosti PM3 ja kokeen paras mäyräkoira. Kesän tulokset: VOI2 35 p., VOI1 48 p., VOI1 47 p. > FI JVA, VOI-, VOI2 33 p. PM3. PM-ajokokeet jäivät tänä vuonna väliin, vaikka Viivillä ja 5 vuotta syksyllä täyttäneellä AMELILLA W. Amalia ykköset lohkokarsintaan voimassa olivatkin ja alkusyksyn jänisajot sujuivat molemmilta hienosti. Metsässä kuitenkin riitti tapahtumia pitkin syksyä ja kyytiä saivat niin tassu- kuin sorkkaeläimetkin. Jäljestämäänkin syksyn aikana päästiin ja pienpedot saivat kyytiä, kun Viivi, Ameli ja välillä myös Cami päätyivät supikoirien ja mäyrien perässä tuntikausiksi omatoimiseen pienpetojahtiin maan alle. Kaivuuapuakin tarvittiin, kiitokset vielä kaikille asianosaisille!

Suomenpystykorvista 3 vuotta joulupäivänä täyttänyt HIPPU Wihinokan Hippu ehti vuoden aikana lopulta kahteen LINT-kokeeseen, joista ensimmäisestä tuloksena hienosti LINT AVO1 79 p. ja toisesta LINT-3 52 p. yhdellä teerihaukulla. Hippukin syttyi syksyn aikana omatoimisiin pienpetohommiin ja tämä tuli todettua myös linnunhaukkukokeessa: suomenpystykorvalle kaiken riistan koirana tosiaan kelpaa kaikki riista. Syksyn satoa oli myös LINT palkintotuomarikortti.


Vuosi 2018: Camille hopeinen käyttöjalostuspalkinto, Viivistä FI JVA ja PM3, Hipulle LINT AVO1 ja LINT-3, Sisille MÄAJ-1. Metsässä riitti runsaasti tapahtumia sekä maan päällä että alla.

Jos kaikki menee hyvin, tulevana vuonna toiveissa on mäyräkoira- ja suomenpystykorvapentue. Ainakin Amalian ja Maurin treffit joulun jälkeen onnistuivat mainiosti, joten toiveissa on helmi-maaliskuun vaihteessa pieniä metsästysmäyräkoiran alkuja. Hipun juoksuja vielä odotellaan. Alla vielä joulun ja loppuvuoden tunnelmia.

Wihinokkien joulunviettoa, Amalian ja Maurin treffit onnistuivat.

VIKIN W. Charlie Brown ajosta toinen kauris, ampujana ja koiranohjaajana nuoret isännät. Onnittelut!

LUNA W. Daalia ja ensimmäinen, jonka omistaja sai oman koiran ajosta ampua.

SISI Wihinokan Cecilia 1 v. kävi joulukuussa ensimmäisessä ajokokeessaan ja saavutti ykköstuloksen MÄAJ-1 73,83 p. kahdella kaurisajolla (33/40 ja 76/80). Ääni vielä hiipui, kun Sisi jäi jälkeen ajettavasta, eikä lyhyempi ajo ollut paras mahdollinen, mutta muuten merkit oli lupaavat. Sisin 77 min ajosta myös toinen kauris, onnittelut ampujalle!

8.12.2018 C-pennuille onnistumisia. SISILLE Wihinokan Cecilia saatiin eilen ajosta ensimmäinen kauris. Kovasti sitä on yritetty, mutta nyt se viimein onnistui. Kiitokset kaikille asianosaisille ja onnittelut ampujalle!

SISI W. Cecilia ja ensimmäinen kauris

Samaan aikaan toisaalla myös VIKILLE W. Charlie Brown saatiin ensimmäinen kauris ja peuranvasa, joka on jo Vikin viides peura. Myös veli CHICOLLE W. Chico oli saatu kaksi peurapukkia, Chicon kolmas ja neljäs. Kolme kaurista oli myös Chico ajanut peurojen lisäksi passiin, mutta kauris oli jahdissa kielletty. Myös veli ROKALLA W. Caspar on ollut hyviä ajoja kauriilla, mutta ei vielä tuuria kaatojen suhteen.

VIKI W. Charlie Brown ja ensimmäinen kauris

Samana päivänä myös pystykorvaisista ABIGAIl W. Hippa oli ollut hirvitöissä yhdessä harmaanhirvikoiran kanssa ja saalistakin oli saatu. Syksyn aikana Abigaililla on ollut myös teerihaukkuja, mutta tuuria ei ollut pudotusten suhteen.
6.12.2018 Hippu LINT-kokeessa. Wihinokan Hippu osallistui itsenäisyyspäivänä Kymenläänin pystykorvakerhon linnunhaukun kerhonmestaruuskokeeseen. Viime vuonna tuli yllätten mestaruus kakkostuloksella, tänä vuonna tulos LINT 3 52 p. ja sijoitus 6/13.

ONNIN Wihinokan Diegon itsenäisyyspäivän saalis.

1.12.2018 Loppusyksyn kuulumisia. Metsässä on riittänyt tapahtumia: on ollut hyviä ajoja peuralla, kauriilla ja jäniksellä ja VIIVILLÄ W. Wiwi ja AMELILLA W. Amalia myös muutama luolaseikkailu supin ja mäyrän kanssa maan alla. D-pennuista ensimmäiset kaadot on saatu DONNALLE W. Donna Hot Stuff ja ONNILLE W. Diego ja LUNALLE W. Diana samana päivänä peräti tuplat. Myös Hattukallion kennelin serkuille on saatu hyviä ajoja ja ensimmäiset kaadot Epulle ja Paavolle. C-pennuilla on ollut hyviä ajoja, mutta saalista on nyt kertynyt eniten VIKILLE W. Charlie Brown, jonka ajosta saatiin tänään jo neljäs peura. Pystykorvat ovat päässeet lintuja haukkumaan ja ABIGAILIN W. Hippa hyviin töihin saatu myös hirvi.

VIKILLE jo neljäs!

LUNA Wihinokan Diana ja tuplat

ONNI Wihinokan Diego

DONNA Wihinokan Donna Hot Stuff

ABIGAIL Wihinokan Hippa

HIPPU Wihinokan Hippu

29.11.2018  C-pennut 1 v. Amalian ja Algotin C-pennut (POHJ KVA-A FI&SE&NO KVA-A SE&NO MVA SE JVA Trappbackens Algot - FI KVA-A Wihinokan Amalia) täyttävät tänään jo vuoden. Ensimmäinen syksy metsässä on sujunut mainiosti, kaikki ovat syttyneet hienosti ajohommiin ja hyviä ajoja on saatu pitkin syksyä. Sitkeyttä ei pennuilta tunnu puuttuvan ja tapahtumia metsässä riittää. Paljon onnea 1-vuotiaat Rokka, Chico, Viki ja Sisi!

26.10.2018 Syksyn kuulumisia. Syksy on mennyt tiiviisti metsässä ja monenlaisia tapahtumia on riittänyt. Mäyräkoirilla ovat erityisesti ilahduttaneet jänis- ja kaurisajot, mutta myös pienpeto- ja hirviseikkailuja on syksyn aikana ollut. Mäyräkoirista vanhin, 11 v. huhtikuussa täyttänyt CAMI FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla, näyttää esimerkkiä nuoremmilleen ja jaksaa metsässä edelleen pitkiäkin päiviä. Nuorin, marraskuun lopussa 1 v. täyttävä SISI Wihinokan Cecilia,  on aloittanut ensimmäisen kautensa lupaavasti. Sisi näyttää erikoistuneen erityisesti kaurisajoon, mikä on sikäli erikoista, että kauriita on alueella vähemmän ja muut mäyräkoirat ovat aina aloittaneet ajonsa jäniksellä. Sisiä näyttäisi kauriit kuitenkin kiinnostavan eniten. Haku on ollut hyvää ja laajaa, mutta ääni oli alkuun tiukassa - ensimmäisessä kaurisajossa löytyi kuitenkin jo oikea ajohaukkukin. AMELI FI KVA-A Wihinokan Amalia ja VIIVI FI JVA Wihinokan Wiwi ovat syksyn aikana kunnostautuneet jänisajossa, kunto on ollut kohdillaan ja hienoja pitkiä ajoja jäniksellä kuultu molemmilta. Suunnitelmissa oli PM-kokeet, kun molempien SM-lohkokarsintaan vaadittavat ykkösetkin olivat vielä voimassa, mutta kisat jäivät tällä kertaa kuitenkin käymättä. Nyt katsellaan ehtiikö Sisi vielä ensimmäisellä kaudellaan ensimmäiseen ajokokeeseensa.

Pystykorvat ovat haukkuneet lintuja ja osallistuneet myös omalta osaltaan riistanhoitotöihin. Valitettavasti Hipun pohjoisen reissun pilasi huonot kelit ja myrsky, jonka vuoksi lintuja ei löytynyt. Kesällä Hipulle oli suunnitelmissa useita näyttelyitä, mutta karvan vaihtumisen vuoksi ne jäivät käymättä. Koppelohaukkuihin pyrimme elokuussa, mutta arpaonni ei meitä suosinut. Jatkossa suunnitelmissa onkin sekä näyttely- että koekäyntejä Hipun kanssa. Koppelohaukuissa mukana oli varasijalta kisaan päässyt Hipun velipuoli KESSU W. Jysky, jolla oli kokeessa kuitenkin valitettavan huonoa tuuria. Tulos LINT0 37 p. ja sijoitus 9/22. ABIGAIL W. Hippa on innostunut kovasti pienpetohommista, kun lintuja ei ole löytynyt eikä hirvijahtiin ole vielä päässyt.

Hillevin 10 v. metsohaukku

HIPPU Wihinokan Hippu

HIPPU Wihinokan Hippu ja SISI Wihinokan Cecilia

Amalian ja Algotin C-pennut (Trappbackens Algot - Wihinokan Amalia) ovat kaikki syttyneet riistalle ja ajoja on saatu kuulla. Myös serkut, Kuortaneen D-pennut (Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada) sekä Hattukallion kennelin pennut (Bargos Pavarotti - Wihinokan Aurora), ovat näyttäneet lupaavia merkkejä metsässä. Pennut ovat ajaneet lähinnä kaurista ja peuraa, mutta myös jänistä, rusakkoa, kettua ja hirviä. Tähän mennessä C-pennuista VIKI W. Charlie Brown ja CHICO W. Chico ovat saaneet ajosta ensimmäiset peurakaadot, Vikille kolme peuraa ja Chicolle kaksi peuraa tiukalla yhden miehen passituksella. Vähän nuorempien Kuortaneen D-pentujen saalistilaston on avannut MYY Wihinokan Dirlandaa kauriilla ja PÖTKÖ Wihinokan Darth Vader peurapukilla.

Wihinokan C-pennut (POHJ KVA-A FI KVA-A NO KVA-A SE KVA-A SE MVA NO MVA SE JVA Trappbackens Algot x FI KVA-A Wihinokan Amalia) ovat kaikki syttyneet ajohommiin. Ylärivissä SISI W. Cecilia ja alemmassa kuvassa ylärivissä ja oikealla alakulmassa VIKI W. Charlie Brown, keskellä CHICO W. Chico ja vasemmalla alakulmassa ROKKA W. Caspar kuvattuna heinäkuussa.

Kuortaneen D-pennut (FI KVA-A Komukorven Sisukas x Wihinokan Armaada MÄAJ-1) ovat myös syttyneet hienosti ajohommiin. Ylärivissä PÖTKÖ Wihinokan Darth Vader ja peurakaato ja MYY Wihinokan Dirlandaa ja kauriskaato. Keskellä MARKKA Wiinokan Dooris ja alarivissä LUNA Wihinokan Diana ja ONNI Wihinokan Diego pikkupentuina.

Syksyn aikana mäyräkoira-wihinokat ovat päässeet myös jäljestämään käytännön jäljelle.

Kuortaneen PENNI W. Armaada SRVA-hommissa. Kuva: J. Rantanen

VIIVIN FI JVA Wihinokan Wiwi onnistunut jäljestys

2.9.2018 Viivi PM MEJÄ-kokeessa. VIIVI FI JVA Wihinokan Wiwi valittiin kuluneen kesän tulosten perusteella Kymen PM-MEJÄ-kokeeseen Luumäelle, jossa Viivi jäljesti tyylilleen uskollisesti sekä riistaa että verijälkeä. Tuuria ei ollut koemaaston suhteen, mutta tulos kuitenkin hienosti VOI2 33 p. ja PM3. Viivi oli myös Kymen PM-kokeen paras mäyräkoira.

FI JVA Wihinokan Wiwi Kymen PM-MEJÄ:n PM3 ja paras mäyräkoira

12.7.2018 Rokka kävi kylässä. Heinäkuussa saatiin mukavia vieraita Etelä-Pohjanmaalta. ROKKA Wihinokan Caspar perheineen kävi kylässä ja pääsi leikkimään sisko SISIN kanssa. Intoa riitti loputtomiin ja hauskaa oli.

SISI ja ROKKA (Trappbackens Algot - Wihinokan Amalia)

21.6.2018 Hyvää juhannusta! Glad midsommar!

SISI Wihinokan Cecilia

10.6.2018 Viivistä jälkivalio ja Mini voittajaluokkaan. VIIVI Wihinokan Wiwi 8 v. saavutti MEJÄ-kokeessa Kouvolan Kääpälässä kolmannen ykköstuloksen pistein VOI1 47 p. ja samalla Viivistä tuli FI JVA. Keli oli kuuma ja kuiva, eikä tällä kertaa löytynyt riistaa, ainoastaan jättösarvi muistoksi tämän käytännön jäljestäjän valioitumisesta. Viivi on taitava ja itsenäinen jäljestäjä, mutta ajavana koirana hyvin riistaviettinen. Valioitumiseen menikin 19 koetta, monta monituista riistahukkaa ja muutama muu kommellus, mutta koska Viivi tästä kesäharrastuksesta niin tykkää, kokeissa on jaksettu tähän asti taivaltaa. Parhaimmillaan Viivi on kuitenkin käytännön jäljestyksessä... ja pienpeto- ja jänisjahdissa ja yleisajurina.  Myös Viivin siskontyttö, viime syksynä jänisajossa auton alle menehtyneen Vennin pentu MINI Wihinokan Beata onnistui hienosti toisessa MEJÄ-kokeessaan ja selvitti tien voittajaluokkaan minimikoemäärällä, tulos tälle peura-ajurille Kouvolan Tirvan MEJÄ-kokeessa 3.6.kovassa tuulessa ja helteessä AVO1 41 p. Paljon onnea Mini ja omistajat!

VIIVI Wihinokan Wiwi VOI1 47 p. > FI JVA

13.5.2018 Viivi MEJÄ-kokeessa ja ABIGAIL näyttelyssä. VIIVI Wihinokan Wiwi osallistui Kouvolan Erämiesten järjestämään MEJÄ-kokeeseen Kouvolan Tuohikotissa ja onnistui hienosti helteisessä säässä. Tulos VOI1 48 p. ja kokeen paras koira. ABIGAIL Wihinokan Hippa osallistui näyttelyyn Loviisassa, tulos EH.

VIIVI Wihinokan Wiwi VOI1 48 p.

ABIGAIL Wihinokan Hippa

4.5.2018 Mini ja Viivi Savitaipaleen MEJÄ-kokeessa. MINI Wihinokan Beata osallistui ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseensa ja onnistui hienosti, tulos AVO1 49 p. ja Katin kuppi eli Karjalan mäyräkoirakerhon AVO-luokan mestaruus. VIIVI Wihinokan Wiwi, joka on aikoinaan voittanut saman Katin kupin ensimmäisessä kokeessaan, osallistui myös kokeeseen epäonnen jäljellä, jolta tulos AVO2 35 p. vain 10 m ennen kaatoa otetun hukan takia. Paljon onnea Mini ja omistajat!

MINI Wihinokan Beata AVO1 49 p., Katin Kuppi (AVO-luokan paras koira)

MINI Wihinokan Beata AVO1 49 p. Katin kuppi (AVO-luokan paras koira)

16.4.2018 Camille hopeinen käyttöjalostuspalkinto. CAMI FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla palkittiin Suomen Mäyräkoiraliiton hopeisella käyttöjalostuspalkinnolla. Kiitos Penni, Aura, Venni, Viivi ja Ameli ja kiitos aktiivisuudesta jälkeläisten omistajille, toivottavasti päästään vielä anomaan sitä kultaistakin käyttöjalostuspalkintoa!

FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla

CAMI FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla, SISI Wihinokan Cecilia ja AMELI FI KVA-A Wihinokan Amalia

SISI

19.2.2018 Pennille 8 pentua. Pennin ja Sisukkaan 8 pentua syntyivät (FI KVA-A Komukorven Sisukas - Wihinokan Armaada MÄAJ-1). Paljon onnea Penni ja omistajat!

Penni ja vastasyntyneet kahdeksan pentua

18.2.2018 Viivistä paras ajava koira. VIIVI Wihinokan Wiwi palkittiin KMK ry:n parhaana ajavana koirana 2017.

VIIVI Wihinokan Wiwi Paras ajava koira 2017

12.2.2018 Hipulle LINT AVO1. Suomenpystykorva HIPPU Wihinokan Hippu kävi koko kauden kokeessa, tulos LINT AVO1 79 p. Mukava lumikenkäilypäivä ja lintujakin löytyi. Kiitokset tuomareille!

HIPPU Wihinokan Hippu LINT AVO1 79 p. Kuvassa Hippu pentuna.

30.1.18 C-pennut maailmalle. C-pennut ovat muuttaneet omiin metsästäviin koteihinsa. Ainoa narttupentu Sisi jäi emon ja mummon hoiviin kotiin tulevaisuudentoivoksi ja syyskuussa auton alle jääneen Vennin manttelinperijäksi.

ROKKA Wihinokan Caspar

CHICO Wihinokan Chico

SISI Wihinokan Cecilia

VIKI Wihinokan Charlie Brown

12.1.18 Auralle 7 pentua. Auran ja Paven pennut syntyivät (FI KVA-A Bargos Pavarotti - Wihinokan Aurora MÄAJ-2). Paljon onnea Auralle ja omistajille Hattukallion kenneliin!